Mezarlığa kurna dayanmıyor…

Mezarlığa kurna dayanmıyor…

Bandırma Şehir Mezarlığındaki hayrat çeşmelerinin musluklarına dadanan vicdansızların önü alınamıyor.

Bandırma Şehir Mezarlığında birçoğu hayrat olan kabristan çeşmelerinin kurnalarına dadanan hırsızlar bir türlü yakalanamıyor.

Özellikle akşam karanlığı saatlerinde, kabristanlığın terkedildiği zamanlarda içeri girerek çeşme musluklarını çalan kişi veya kişiler verdikleri zararın farkında olmadıkları görülüyor.

Ekonomik ömrü 1-2 tl dolayında olan ancak, musluğun çalınması ardından tonlarca suyun akıp gittiği mezarlıkta meydana gelen çamur deryası da cabası oluyor.

Bandırma Şehir Mezarlığı çalışanları bu noktada kim ve nasıl birileri ile karşılaşacaklarını bilmemenin tedirginliği içinde her sabah mezarlığa geldiklerinde çeşmeleri kontrol ettikleri, çalınan kurnaları kör tapa ile kapatarak su israfını önledikleri öğrenildi.

Gün içinde kabristan ziyareti yapan vatandaşlar, kabirlerindeki çiçekleri sulamak istediklerinde karşılaştıkları kör tıpa ’ya bir anlam veremedikleri, sebebini sordukları mezarlık yetkililerinden aldıkları yanıt üzerine hayrete düştükleri görüldü.

Son zamanda sık sık rastlanan kurna hırsızlığı nedeni ile bazı vatandaşların kabristan ziyaretinde her ihtimale karşı yanlarında kurna götürmeleri ibretlik durumun geldiği noktanın göstergesi oluyor.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı